B1

Prefab beton onmisbaar bij vernieuwing brug Hector Henneaulaan over R0 Brussel

Omwille van de slechte staat is de brug van de Hector Henneaulaan over de Ring (R0) in Brussel dringend aan vernieuwing toe. In opdracht van De Werkvennootschap starten BESIX, BESIX Infra en Socogetra aan de werken. De huidige brug zal volledig vervangen worden door een nieuw exemplaar, dat dubbel zo breed zal zijn en zal focussen op de veiligheid van de zwakke weggebruiker en een betere doorstroming van het openbaar vervoer en auto’s. Een aparte ecopassage zorgt ook voor een veilige oversteek voor de lokale fauna. Voor de tunnels voor die ecopassage werd een beroep gedaan op Webeco, prefab betonproducent en lid van FEBELCO, de deelvereniging binnen FEBE die de fabrikanten van betonbuizen en -putten vertegenwoordigt.

Lire plus
DSC01059

Prefab tunnelelementen geven vernieuwd Hasselts kruispunt extra cachet

Het agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn hebben het kruispunt van de Grote Ring (R71 Gouverneur Verwilghensingel) met de Universiteitslaan (N702) volledig laten herinrichten. 
Zo werd er een tunnel onder het kruispunt gebouwd dat momenteel dienst doet als bustunnel. 
Deze tunnel maakt deel uit van het Spartacusproject en zal in de toekomst uitsluitend gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Daarnaast werden er drie nieuwe fiets- en Voetgangerstunnels gebouwd 
waar prefab betonfabrikant Webeco zijn steentje aan bijdroeg.

Lire plus
INFILTRATIEKOLK

Nieuw! Infiltratiekolken

Les chambres d'infiltration de Webeco permettent de collecter l'eau, de la drainer et en même temps de l'infiltrer dans le sous-sol. La base est réalisée en béton 100 % poreux et est perméable sur toute sa surface avec une perméabilité à l'eau minimale de 1 200 l/heure. La plaque de couverture en béton est munie d'une ouverture pour la bouche d'égout.Les chambres d'infiltration sont équipées d'une plaque de recouvrement en plastique, afin de ne pas obstruer le tuyau d'évacuation en cas de contamination maximale.Pour plus d'informations, cliquez ici.

Lire plus