B1

Gewapend voor toekomst met nieuwe buizenfabriek

Webeco, de gekende producent van prefabbetonproducten, bereidt zich voor op de toekomst. Om de volgende jaren aan de vraag te kunnen voldoen, heeft het bedrijf geïnvesteerd in een gloednieuwe fabriek op het industrieterrein in Brustem. “De sterk doorgedreven automatisatie in deze fabriek garandeert een hoge kwaliteit”, vertelt Johnny Welkenhuysen van Webeco.

Sinds de oprichting in 2007 is Webeco uitgegroeid tot een vaste waarde op de markt van prefab betonproducten. Het uitgebreide gamma voor diverse standaardtoepassingen en maatwerk voor infrastructuurprojecten en nutsvoorzieningen zoals water en elektriciteit zal nu compleet worden. Door de bouw van een fabriek die zich volledig toelegt op het produceren van betonbuizen, zal Webeco de mogelijkheid hebben om de productie van betonbuizen volledig in eigen handen te nemen, dit van grondstof tot afgewerkt product.

Toekomst van oppervlakte- en grondwater

De Europese kaderrichtlijn Water wordt binnenkort een pak strenger. Tegen 2027 moet al het oppervlakte- en grondwater van goede kwaliteit zijn. Verder uitstel is niet meer mogelijk. En door de opwarming van het klimaat wordt afwatering alsmaar belangrijker. Daarom wil Webeco een totaaloplossing aanbieden. Om te verder kunnen bijdragen aan deze kaderrichtlijn zal Webeco zich toeleggen op de productie van gewapende, ongewapende en poreuze buizen van hoogstaand niveau.

B2

Moderne buizenfabriek

“In de nieuwe fabriek focussen we ons op Concrete Water Products”, aldus Johnny Welkenhuysen. “De sterk doorgedreven automatisatie in deze fabriek garandeert een hoge kwaliteit. Met deze fabriek investeren we voor de toekomst en het geeft ons de flexibiliteit die we nodig hebben om onze klanten optimaal te bedienen. Hiermee zijn we in staat om onze klanten een totaalpakket hoogwaardige producten aan te bieden.”

Iedere buis zal dankzij de automatisatie dezelfde weg volgen en alle testen en afwerkingen ondergaan alvorens deze op het terrein gestapeld worden voor uitharding. Ook zal elke buis conform de geldende Benor- en CE-normen geleverd worden. “Kwaliteit is bij ons een topprioriteit en dit is zeker al te zien bij ons huidige productgamma. Dit zal dan ook niet anders zijn bij onze nieuwe producten”, aldus Johnny Welkenhuysen.

De fabriek is uitgerust met machines van de beste kwaliteit en de nieuwste technieken op de markt. Deze technologie gepaard met de expertise binnen Webeco garandeert haar klanten van producten van hoogstaand niveau.

B3

Concrete Water Products

De producten binnen Webeco kunnen opgedeeld worden in drie Business Units met elk hun eigen markt. De nieuwe fabriek past perfect binnen de Business Unit ‘Concrete Water Products’. “In deze tak bieden we een volledig aanbod aan gestandaardiseerde betonproducten voor riolerings- en afwateringswerken aan, alsmede een uitgebreid programma aan maatwerkconstructies, met als resultaat dat wij complete DWA en RWA systemen kunnen aanleveren” legt Johnny Welkenhuysen uit.

Doordat Webeco nu ook eigenhandig betonbuizen zal produceren zal ze beschikken over een compleet gamma. “Doordat we nu een totaal pakket kunnen aanbieden zullen we ook beter kunnen voldoen aan de vraag op de markt. Dit is niet enkel voor ons, maar ook voor de klant zeer positief om de productaanvoer te centreren naar één producent. Met deze nieuwe fabriek investeren we volop in onze toekomst en we verheugen ons dan ook op wat deze ons zal brengen”, besluit Johnny Welkenhuysen.